Myeasychannel Digitale menukaart

Handleiding voor het beheer van uw digitale menukaarten::

Inleiding:

Tekst- en prijskolommen:

U kunt zelf de tekst- en prijskolommen invullen en beheren.

De vorm is door het Myeasychannel team vastgelegd in een Template.

foto's op uw prijslijsten:

U kunt links of rechts op de digitale menukaart ook een foto plaatsen. De positie (links of rechts) is vastgelegd in de template van de specifieke pagina.

Let daarbij op, dat deze foto exact de juiste maten heeft. Standaard is dit 960 X 792 pixels.

Andere maten zijn mogelijk, maar worden in het systeem vergroot of verkleind en daarbij gaat de z.g. 'schaling' niet altijd goed (vervormiing) of wordt de ruimte niet volledig gevuld.

Achtergrond vervangen:

U kunt zelf de achtergrond vervangen.

De pixelmaat is 1920 X 1080  bij standaard 'liggende'schermen en 1080 X 1920 voor rechtopstaande schermen.

Posters, aanbiedingen e.d.

Naast de prijslijsten kunt u zelf ook beeldvullende afbeeldingen plaatsen in de vorm van bijvoorbeeld een poster of produkt aanbieding.

Houd daarbij altijd de juiste pixelmaten aan van 1920 X 1080 voor een liggend scherm en 1080 X 1920 voor een staand scherm.

Extra Feeds:

Optioneel kunnen specifieke pagina's worden geplaatst.

Denk daarbij aan Openbaar Vervoer, Weer, Verkeer, en meer....

Tijdsduur:

Als u zowel de digitale menukaart als andere uitingen, zoals posters e.d., dan moet u elke pagina wel een vertoningstijd geven.

Lees hier meer over het maken van templates

Beheer van uw menuschermen:

Advies is een PC of laptop te gebruiken. EeniPhone,  iPad of andere Tablet kunnen niet alle functies uitvoeren.

log in op uw account en voer uw PIN of Password in.

Het beheerscherm wordt geopend.

Uitleg van het beheerscherm:

In het voorbeeld hieronder ziet u links boven de keuze, welk menuscherm u wilt aanpassen. In dit voorbeeld heeft u keuze uit 4 menu/prijskaarten.

Deze linker kolom noemen we de 'Feed':  dit is zeg maar het uitzendkanaal, wat op uw beeldscherm komt te staan.

In het midden ziet u de kolom "Beschikbare onderdelen"; zeg maar de voorraadbak met beschikbare foto's voor een beeldvullende weergave.

Let op: dit zijn niet de foto's die eventueel in de menukaarten worden geplaatst, maar alleen foto's die het hele beeld vullen.

Dit wordt veel gebruukt voor reclame uitingen zoals posters e.d.

Rechts ziet u de mogelijkheid afbeeldingen, posters of andere reclame uitingen vanuit uw eigen PC of laptop te kunnen uploaden.

Daaronder is er de mogelijkheid specifieke MRSS diensten toe tevoegen. U hoeft hier niets mee te doen.

Het is meer bedoeld voor het Myeasychannel Team om specifieke diensten voor u te plaatsen zoals WEER, NIEUWS, FILES en meer....

In het Preview Window onder de MRSS service  ziet u 2 icoontjes; MRRS en HTML.

Hiermee kunt u de z.g. Feed controleren. Advies is altijd de HTML te kiezen.

Rechts onderaan vindt u de beschikbare Feeds; de menu kaarten.

Afhankelijk van uw account, heeft u daarin 1 of meerdere menukaarten.

ook kunnen hier specifieke (meestal betaalde) diensten zoals WEER of NIEUWS in staan.

Welk beeldscherm wil ik beheren:

Kies het beeldscherm, dat u wilt aanpassen.

Ga daarvoor naar linksboven > scherm1 feed.

U ziet de beschikbare schermen in de kolom. In dit voorbeeld is dit beeldscherm 1 t/m 4.

In dit voorbeeld is gekozen voor scherm2

Dit beeldscherm bevat nu alleen menukaart 2.

Klik op de titel van de tekstpagina.

Nu wordt een nieuw vesnster geopend voor de bewerking.

Voer rechts in de witte vlakken uw produkten en prijzen in. Links ziet u het resultaat. Heeft u 2 kolommen op de menukaart, dan is de linker rij voor de informatie op het linker deel van het beeldscherm en derechter rij voor de rechterzijde van het beeldscherm.

Klik daarna op <Wijzigingen opslaan>

Meer menukaarten en/of afbeeldingen op 1 monitor of TV plaatsen:

In het voorbeeld hieronder hebben we gekozen voor niet alleen een prijs- of menukaart, maar er staat nog een tweede kaart in en een afbeelding.aanpassingen op beeldscherm 2.

In de linker kolom(Feed)  ziet u de actuele presentatie met prijslijst 1 pagina, prijslijst 2 pagina en een afbeelding. Een afbeelding kan een recalame uiting zijn of een poster of iets dergelijks.

Om meerdere prijslijsten op hetzelfde scherm te tonen, sleept u de gewenste extra kaart van het rechterzijde (Externe Feeds en Tekstedit) naar de úitzending in de linker kolom.

Dor met de muis op één van de onderdelen te staan, kunt u deze verslepen naar de gewenste volgorde in de presentatie.

De tijdsduur van de prijlijsten bepaalt u, door op de menukaart zelf de tijdsduur aan te passen.

De tijdsduur van de afbeelding bepaalt u op het object zelf in het kleine vakje.

In deze demo staat de tijdsduur nu op 10 seconden en in het voorbeeld hieronder is de tijd aangepast naar 15 seconden..

De presentatie zal dus eerst een x aantal seconden prijslijst 1 weergeven, dan prijslijst 2 en daarna de afbeelding.

Na de door u gekozen tijdsduur van 10 seconden zal prijslijst 1 weer worden getoond, enz.

Let op: Vergeet niet bij een wijziging of aanpassing altijd op BEWAAR te klikken!

Uw aanpsssingen worden anders niet bewaard!

De afbeelding is altijd beeldvullend.

Achtergrond in de prijs- of menkaart vervangen:

Ga naar "Achtergrond" en klik op "Bestand kiezen".

Kies een achtergond op uw PC (Local)

Afbeeldingen plaatsen of vervangen:

Het systeem heeft ook de mogelijkheid een afbeelding op de prijslijsten of menukaarten te plaatsen.

Kies dan <afbeelding 1 > Bestand kiezen>

Maak een selectie uit uw eigen colectie op uw PC en klik op <Uploaden>

Klik daarna op "Wijzigingen opslaan".

De positie (links of rechts) wordt bepaald door de Template, die voor u is gemaakt.

Sommige Templates hebben de mogelijkheid zowel links als rechts een afbeelding te plaatsen.

Let op: deze afbeeldingen hebben een specifieke beeldverhouding.

Lees meer daarover op de instructie pagina.

Wilt u op een bepaald moment geen afbeelding laten zien, klik dan op <Verwijderen>.

U kunt nu het volledige scherm wer benutten voor uw prijslijsten.

LET OP:

Denk erom, dat na uw aanpssingen altijd op 'Wijzigingen opslaan' klikt!

Ook moet u in veel gevallen ook de Feed zelf opslaan met de rode BEWAAR knop.

Als u dit vergeet, worden de wijzigingen niet doorgevoerd.

De wijzigingen zijn na gemiddeld 5 tot 7 mintuten op uw TV scherm te zien.